Blogs

De bescherming van ons personeel tegen COVID-19

Met het soepeler worden van de maatregelen en restricties rondom COVID-19, zijn veel bedrijven gretig om opnieuw te openen, maar er moet gerealiseerd worden dat het “nieuwe normaal” verre van gewoon is. Hoewel sommige bedrijven zich hebben aangepast om digitaal door te gaan, hebben andere bedrijven mensen en werkplekken op locatie nodig. Werkgevers van deze bedrijven moeten de nodige stappen zetten om veiligheid en bescherming van hun werknemers te verzorgen.

De meeste bedrijven hebben de 1,5-meter afstand richtlijn toegepast, maar de kans op overdracht van het virus is ingewikkelder. Denk hierbij via druppeltjes in de lucht, bacteriën op oppervlakken, materialen, contact met andere mensen, etc. Het houden van afstand moet gedaan worden naast andere strategieën om het risico van overdracht te minimaliseren.

Een aantal veiligheidsmaatregelen die bedrijven kunnen treffen om een veiligere werkomgeving te garanderen:

  1. Wees helder in informatievoorziening binnen uw organisatie. Een te grote hoeveelheid aan informatie zorgt snel voor verwarring en onduidelijkheid.

  2. Prepareer het kantoor/de werkplek op zo’n manier dat er een naleving plaatsvindt van niet alleen de 1,5-meter richtlijn, maar ook qua het regelmatig desinfecteren van oppervlakken, meubilair, apparatuur, etc.

  3. Meedenken en communiceren. Een werkgever moet zijn/haar werknemers de ruimte bieden om hun zorgen en gedachten te kunnen uiten. Brainstorm wat uw medewerkers nodig hebben of wensen voor een veilige en prettige werkomgeving. Verzeker uw werknemers dat hun welzijn prioriteit is.

  4. Blijf op de hoogte van informatie. Het RIVM en de GGD houden constant de huidige status, nieuws en naleving bij. Het is ten aller tijden van belang om de huidige informatie te kunnen weerleggen aan uw personeel.

  5. Denk na over het nieuwe normaal van klanten meetings. Blijft dit digitaal? Kunnen klanten/gasten u veilig bezoeken? Hoe zorgt u dat uw mensen veilig bij de klant kunnen zijn? Hoe gaat u mee met de toekomst die nog onbekend is? Moedig het waar mogelijk aan om te videobellen in plaats van elkaar fysiek te spreken.

De risico’s voor ieders gezondheid gedurende deze pandemie zijn zowel psychisch als fysiek. Verschillende mensen zullen in andere mate de impact ervaren, van rouwverwerking tot angst, depressie of bezorgdheid om naar het werk te reizen. Begrip en ondersteuning van een werkgever is hierbij van groot belang.

Ons doel is om bedrijven door heel Nederland te ondersteunen met een veilige “terugkeer naar de werkplek”. Om hier meer over te weten te komen, bekijk dan StrijdCorona.nl, of neem met mij, Robin Louise Beijer, Head of Operations, Medical Supply Platform, StrijdCorona.nl, contact op. Email: contact@strijdcorona.nl

00

Meer blog bijdragen

thumbnail
thumbnail

0 Reacties