Over Strijdcorona - StrijdCorona.nl

The lack of supplies undermines the entire global effort to stop the spread of COVID-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, General Director, WHO


DE NOODZAKELIJKHEID VAN EEN SUPPLY CHAIN PLATFORM


Op het moment is het bijzonder lastig om diverse beschermingsmiddelen te verkrijgen en hierbij een duidelijk overzicht op de markt te bewaren. Het is belangrijk dat er genoeg kwalitatief hoge beschermingsmiddeling beschikbaar is voor een eerlijke prijs. Het supply chain platform heeft als doel deze markt te ondersteunen en een eerlijke handel voor zowel gebruiker als producent mogelijk te maken.

Het grote voordeel van het supply chain platform is dat het in- en verkoop makkelijker en veiliger maakt. Van aanbieders van goederen wordt gecontroleerd of zij een serieuze en betrouwbare partij zijn en goederen worden gecontroleerd op kwaliteit en certificering. Daarnaast wordt de aflevertermijn van goederen tot op de minuut precies afgestemd met de ontvanger. Zo bent u er altijd zeker van dat uw bestelling op tijd aankomt op de juiste locatie.HOE WERKT HET SUPPLY CHAIN PLATFORM?

STAP 1: U meldt zich gratis aan op ons platform, hierbij vermeld u uw organizatie- en contactgegevens. U ontvangt dan direct een e-mail met activeringsgegevens.

STAP 2. Om alleen authentieke registraties te garanderen en om de gegevens van uw instelling optimaal te beschermen, zullen we uw registratie controleren en vervolgens bij goedkeuring te activeren. Wanneer uw profiel hebben geverifieerd, ontvangt u een activeringsmail.

STAP 3. Na uw activering kunt u de al vermelde bedrijfsgegevens inzien en kunt u ook verdere gegevens in uw profiel toevoegen. Uw bedrijfsgegevens worden automatisch gebruikt bij het afrekenen. Na het aanvullen van uw gegevens, kunt u gebruik maken van de catalogus of een unieke aanvraag melden.VEELGESTELDE VRAGEN

De huidige situatie dwingt de industrie om mondkapjes twee dagen achter elkaar te gebruiken of de industrie kan ze niet krijgen. Dit kan niet de norm blijven voor een goede gezondheidszorg. Ons platform ondersteunt u om u te helpen aan uw vraag naar gecertificeerde veiligheidsproducten.

Industrieën staan momenteel voor uitdagingen wanneer ze beschermende producten nodig hebben. Dit wordt veroorzaakt door verschillende redenen, waaronder:

  1. Bedrijven zijn niet aangesloten aan (inter)nationale inkoopnetwerken.
  2. De kwaliteitsgarantie van goederen kan niet worden nagegaan vanwege de huidige omstandigheden. Er zijn veel nepproducten in omloop door een verhoogde vraag aan deze artikelen. Daarom is het lastig om goede kwaliteit te verkrijgen.
  3. (Inter)nationale handel in deze goederen moet goed georganiseerd worden. Dit is een enorm logistiek vraagstuk waarin kleinere organisaties vaak aan een korter eind trekken, dan grotere organisaties.

Op Strijdcorona.nl kan ieder medish instituut, of het nu gaat om een huisartsenpraktijk, een ziekenhuis, een verzorginstehuis, of iets totaal anders, zich simpel en gratis aanmelden. Hiervoor zijn de volgende stappen nodig:

  1. U gaat naar strijdcorona.nl en logt in.
  2. Beweeg uw muis naar het menu bovenin de pagina op 'Ik heb voorraden nodig'. Kies of u producten uit onze bestaande catalogus wenst, of als u iets anders nodig heeft door op 'vraag melden' te klikken.
    1. Als u producten uit de catalogus heeft besteld, ontvangt u een een voorlopige bevestiging. Het StrijdCorona team zal uw bestelling verifiëren en bundelen. Wanneer uw bestelling is geverifieerd, ontvangt u een bevestigingsmail dat uw bestelling definitief is. (Houdt er rekening mee dat wanneer u de bestelling online plaatst, dit geen officiële bestelling is totdat deze is bevestigd.)
    2. Als u een persoonlijk, gedetailleerd verzoek heeft ingediend, starten we het proces door verbinding te maken met onze leveranciers om aan uw verzoek te voldoen. Wij nemen contact met u op over deze
  3. Elke bestelling wordt gecontroleerd door het StrijdCorona-team, aangezien wij geen chirurgische maskers/producten mogen verkopen aan de Nederlandse industrie, aangezien dit verboden is door onze overheid.Every order will be checked by the StrijdCorona team, as we do not sell surgical masks/products to Dutch industry as it is prohibited by our government.

Door ons grote netwerk kunnen we verbinding maken met leveranciers in zowel Nederland als Duitsland. We zijn bijvoorbeeld verbonden met Fraunhofer. Daar of we kunnen inkoopnetwerken gebruiken in China, die jaren geleden zijn gebouwd. Wij bieden alleen gekwalificeerde goederen aan. We willen de geregistreerde instellingen zo snel mogelijk ondersteunen en goederen verzenden naar de plek waar ze op dat moment nodig zijn.

???????Ook werken wij samen met Unite4Covid, een initiatief van DSM, om producenten hun producten te kunnen certificeren en te verkopen.

Deze informatie wordt later toegevoegd

In verschillende landen is duidelijk dat er nieuwe exportregels van kracht worden om (medische) beschermingsmiddelen in eigen land te houden. In tijden van crisis, zoals Covid-19, is het cruciaal om niet alleen afhankelijk te zijn van het netwerk uit China. Voor gekwalificeerde en veilige producten is het van belang om voor Nederland en Duitsland en mogelijk ook voor andere landen lokaal te produceren. Evenals om onze industrieën te ondersteunen.

Door alle ontvangen orders van Nederland te verzamelen, en deze per X hoeveelheid tijd te plaatsen, zorgen we voor een grotere hoeveelheid gewenste producten. Aangezien de prijzen van de goederen elke dag opnieuw worden onderhandeld, zorgt deze grotere hoeveelheid voor een betere en sterkere onderhandelingspositie. Op deze manier kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden

Bovendien kunnen we door de bundeling ook MKB-bedrijven de mogelijkheid geven om te profiteren van dezelfde, zo laag mogelijke prijzen. Zodat ook zij hun mensen op dezelfde manier kunnen beschermen.